Srnčí kýta se zeleninou

50%

Porcí

5

Hlasuj

Ingredience

  • 700 g srnčí kýty
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 velké cibule
  • 5 větších mrkví
  • 2 petržele
  • čtvrtka celeru
  • 80 g másla
  • 2 bobkové listy
  • snítka tymiánu
  • 10 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček jalovce
  • 400 ml vody
  • sůl

Postup:

Očistíme si veškerou zeleninu, maso nakrájíme na 5 větších kousků a lehce osolíme. Ve větší zapékací míse rozehřejeme máslo, na které dáme opékat cibuli. Po 5 minutách přidáme slaninu nakrájenou na kostky a bobkový list.

Průběžně mícháme a po dalších 5 minutách přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostky nebo kolečka, přidáme také tymián a koření, které dáme do nádobky na koření, abychom jej následně nemuseli složitě vybírat. Lehce osolíme a mícháme.

Jakmile je zelenina pěkně dozlatova udělaná, dáme si ji v nádobě bokem a postupně opečeme maso ze všech stran. Promícháme maso se zeleninou, zalijeme 400 ml vody, přikryjeme poklicí a dáme péct do trouby na 200 °C, po půl hodině přidáme na 220 °C.

Pečeme pozvolna a vyjmeme, až je maso upečené. Omáčku můžeme buď rozmixovat tyčovým mixérem nebo nechat zeleninu vcelku.

Podáváme například se šťouchaným bramborem nebo knedlíky.

srnci-kyta

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100 6
-->