Ingredience
- 2 hrnky žitné mouky hladce mleté
- 2 velké lžíce medu
- 1/3 hrnku rostlinného oleje
- 1 malý bílý jogurt
- 2 vejce
- 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 bio skořicový cukr
- 1 velká hruška
- hrst zlatých rozinek
- olej + mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
Ve větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a skořicový cukr. V menší míse vyšleháme olej, vejce a jogurt a přidáme k sypké části. Přimícháme med.
Hrušku umyjeme (v případě, že je hruška kupovaná, raději i lehce oloupeme) a nakrájíme na malé kousky do těsta. Přisypeme hrozinky a vše promícháme.
Formu vymažeme a vysypeme, přesuneme těsto do formy a dáme péct na 200 °C.
Pečeme zhruba 40 minut, upečení zkusíme zapíchnutím špejle. V případě, že povrch rychleji hnědne, volně jej přikryjte během pečení alobalem.
10 minut po vyndání vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout, ideálně na mřížce.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100