Ingredience
- 750 g vepřové panenky
- 3 jablka
- 4 snítky rozmarýnu
- čerstvě mletá sůl a pepř
- rostlinný olej
- voda
Vepřová panenka patří momentálně k nejčastěji používaným částem vepřového masa. U nás doma ji tedy tak často neděláme, ale i tak ji mám vážně ráda a děti také. A tady tu podzimní variantu máme hoooodně rádi.
Jak si upéct vepřovou panenku
Panenku osolíme, lehce opepříme (ideálně čerstvě mletým pepřem a solí). Jablka umyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tlustší měsíčky. Rozpálíme pekáč, na něj dáme pár kapek olivového oleje, opečeme maso z každé strany. Přidáme rozmarýn, jablka, lehce podlijeme vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C.
Pečeme zhruba 15-20 minut.
Podáváme například s bramborovo-petrželovou kaší a domácím salátem coleslaw.
Dejte vědět svým přátelům...
14.285714285714
0
100