Ingredience
- 160 g hladké mouky
- 70 g pšeničné celozrnné mouky
- 180 g + trocha na vymazání změklého másla
- 130 g třtinového cukru
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- 1 lžička mandlového aroma
- 4 vejce
- 400 g zavařených meruněk (čerstvých)
- 1 lžíce kakaa
Postup:
Do mísy dáme mouky, změklé máslo, kypřící prášek a cukr. Přidáme celá vejce, mandlové aroma a vyšleháme mixérem dohladka. Odložíme si bokem zhruba 1/4 těsta a do zbytku nakrájíme 150 g meruněk najemno. Toto těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C.
Do odložené části těsta vmícháme lžíci kakaa a přidáme zbylé celé meruňky. Po 20 minutách vyndáme formu a nalijeme na ní zbytek těsta, dáme zpět do trouby na dalších 20 minut.
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100