Domácí pečené müsli

100%

Příprava

5 min

Vaření

40 min

Hlasuj

Ingredience

  • 200 g lískových oříšků
  • 4 polévkové lžíce slunečnicových semínek
  • 400 g ovesný vloček
  • 2 polévkové lžíce rýžového sirupu
  • špetka soli
  • 200 g sušených meruněk

Müsli jíme doma skutečně často. Pokud nechcete převoněné a přeslazené varianty, musíte si buď připlatit nebo si připravit domácí. Už je to celkem dávno, co jsem müsli pekla, takže jsem byla ráda, že s tím přišla Ála (tedy moje sestra). Nějak se chytila toho, že bude každý týden připravovat jeden nový recept. Máte se tedy na co těšit.

Domácí müsli

Jednoznačná výhoda je v tom, že si jej můžete připravit přesně podle svých chutí. Ať už jde o namíchání vloček a lupínků nebo o přidané ořechy či ovoce. Dalším jasným plusem je cena v poměru s kvalitou. Samotná příprava vám také nezabere příliš mnoho času, takže směle do něj.

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180 °C.

Nameleme si ořechy – meleme tak, aby zůstaly i větší kousky a nezbyl jen “prášek”. Nasypeme na plech s pečícím papírem a přidáme slunečnicová semínka. Pečeme 10 minut.

Dále si připravíme ovesné vločky, které smícháme s rýžovým sirupem a špetkou soli. Po 10 minutách pečení sesypeme i opečené ořechy a semínka. Promícháme a nasypeme zpět na plech. Ubereme teplotu na 150 °C a pečeme 15 minut.

Nakonec přidáme nakrájené sušené meruňky a pečeme ještě dalších 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a můžeme sesypat do uzavíratelné nádoby.

Při podávání přidáváme buď do jogurtu nebo mléka. Skvěle chutná například s kokosovým mlékem.

musli-navod-domaci musli-recept recept-musli-orechove domaci-musli snidane-deti-recept

 

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100