Ingredience
- 200 g lískových oříšků
- 4 polévkové lžíce slunečnicových semínek
- 400 g ovesný vloček
- 2 polévkové lžíce rýžového sirupu
- špetka soli
- 200 g sušených meruněk
Müsli jíme doma skutečně často. Pokud nechcete převoněné a přeslazené varianty, musíte si buď připlatit nebo si připravit domácí. Už je to celkem dávno, co jsem müsli pekla, takže jsem byla ráda, že s tím přišla Ála (tedy moje sestra). Nějak se chytila toho, že bude každý týden připravovat jeden nový recept. Máte se tedy na co těšit.
Domácí müsli
Jednoznačná výhoda je v tom, že si jej můžete připravit přesně podle svých chutí. Ať už jde o namíchání vloček a lupínků nebo o přidané ořechy či ovoce. Dalším jasným plusem je cena v poměru s kvalitou. Samotná příprava vám také nezabere příliš mnoho času, takže směle do něj.
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Nameleme si ořechy – meleme tak, aby zůstaly i větší kousky a nezbyl jen “prášek”. Nasypeme na plech s pečícím papírem a přidáme slunečnicová semínka. Pečeme 10 minut.
Dále si připravíme ovesné vločky, které smícháme s rýžovým sirupem a špetkou soli. Po 10 minutách pečení sesypeme i opečené ořechy a semínka. Promícháme a nasypeme zpět na plech. Ubereme teplotu na 150 °C a pečeme 15 minut.
Nakonec přidáme nakrájené sušené meruňky a pečeme ještě dalších 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a můžeme sesypat do uzavíratelné nádoby.
Při podávání přidáváme buď do jogurtu nebo mléka. Skvěle chutná například s kokosovým mlékem.