Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 150 g žitné mouky hladce mleté
- 3 žloutky
- 180 g másla
- 1 lžíce kypřícího prášku
- 1 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
Postup:
Náplň: 750 g čerstvého tvarohu, 4 žloutky, 2 lžíce třtinového cukru, 1 vanilkový cukr
Povrch: 7 bílků, 80 g cukru, 1/2 vanilkového cukru
Mouku a prášek do pečiva prosejeme na vál. Přidáme cukr, máslo nakrájené na kousky, žloutky a špetku soli. Vše ručně zpracujeme, zabalíme do potravinové fólie a dáme na 30 minut do lednice.
Po vyndání z lednice těsto namačkáme na plech, který máme vymazaný a vysypaný např. kokosem. Dáme péct na 200 °C na 10 minut. Mezitím si smícháme veškeré ingredience na náplň. Zhruba po 5 minutách po vyndání z trouby rozetřeme opatrně náplň na těsto.
Ve vyšší míse vyšleháme bílky s cukry a opatrně navrstvíme na náplň. Dáme péct do trouby na dalších 20 minut.
Výborný je s domácím kompotem z černého jeřábu a hrušek.
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100