Tvarohový dezert

Porcí

20

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g žitné mouky hladce mleté
  • 3 žloutky
  • 180 g másla
  • 1 lžíce kypřícího prášku
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli

 

Postup:

Náplň: 750 g čerstvého tvarohu, 4 žloutky, 2 lžíce třtinového cukru, 1 vanilkový cukr

Povrch: 7 bílků, 80 g cukru, 1/2 vanilkového cukru

Mouku a prášek do pečiva prosejeme na vál. Přidáme cukr, máslo nakrájené na kousky, žloutky a špetku soli. Vše ručně zpracujeme, zabalíme do potravinové fólie a dáme na 30 minut do lednice.

Po vyndání z lednice těsto namačkáme na plech, který máme vymazaný a vysypaný např. kokosem. Dáme péct na 200 °C na 10 minut. Mezitím si smícháme veškeré ingredience na náplň. Zhruba po 5 minutách po vyndání z trouby rozetřeme opatrně náplň na těsto.

Ve vyšší míse vyšleháme bílky s cukry a opatrně navrstvíme na náplň. Dáme péct do trouby na dalších 20 minut.

tvarohovy-kolac

 

Výborný je s domácím kompotem z černého jeřábu a hrušek.

kompot

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->