Kompot z černého jeřábu a hrušek

100%

Hlasuj

Ingredience

  • 10 malých hrušek
  • 1 citron
  • 800 g černého jeřábu
  • 450 g třtinového cukru

Postup:

Kuličky černého jeřábu, které jsme řádně obrali a oprali dáme povařit na půl hodiny, pak je rozdělíme do čistých skleniček (musí nám v nich zbýt dostatečné místo na hrušky).

Hrušky zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Dáme do hrnce s vodou, přistrouháme citronovou kůru, vymačkáme citronovou šťávu a povaříme tak, aby hrušky byly lehce změklé.

Do každé sklenice nasypeme část cukru, přidáme hrušky i s nálevem a zavíčkujeme.

Kompot sterilujeme 30 minut (na 90 °C – od té doby počítat 30 minut). Pak necháme zchladnout a uskladníme v temnu a chladnu.

kompot-cerny-jerab-hrusky

 

Kompot je dobrý jako doplněk k různým dezertům – jako kontrast k sladké chuti.

kompot

 

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->