Domácí paštika

Hlasuj

Ingredience:

2 kg vepřový bok, 1 kg vepřové plecko, 1 kg jehněčích jater (lze samozřejmě zvolit jiná, jehněčí nejsou tak častá), 7 velikých cibulí, tuk na osmažení cibule, cca 8 stroužků česneku, červené víno, 3-4ks vejce, 4 velké lžíce hladké mouky, sklenice mléka… Na dochucení (co jsem dávala já): sůl, 10 kuliček jalovce, 6 hřebíčků, 15 kuliček pepře celého, muškátový oříšek, tymián, rozmarýn (rozdrtila jsem si to na menší kousky), brusinky (na hodinu jsem měla naložené v červeném víně), nasekané plátky mandlí

Postup:

Játra jsem naložila den předem do mléka. Vepřové maso upečeme (osolené a lehce očesnekované). Nakrájíme jej na menší kousky, osmažíme si cibuli, játra nakrájíme syrová. Připravíme mixér (já musela mixovat na víckrát) a dáme vždy díl vepřového masa, cibule, jater, osolíme a přidáme trochu koření, pomixujeme (buď uplně najemno nebo necháme hrubší). Takhle jsem pomixovala všechno, dala to do velkého hrnce a přimíchala jsem zbytek ingrediencí: brusinky ve víně, nasekané mandle, vajíčka, mouku, mléko – vše důkladně promíchat. Teď lze ještě dochutit: podle chuti solí, česnekem, kořením – záleží na chuti a berte v potaz, že se tam to koření rozleží a dosolit lze později pak i na chlebu emoticon Potom už jen naplnit do sklenic (vymytých a víčka doporučuji “vydezinfikovat” nějakým alkoholem, pak se to nekazí) a hodinu vaříme – zavařujeme.

domaci-pastika

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->