jahody dezert

Rychlý letní dezert

100%

Příprava

5 min

Hlasuj

Ingredience

  • čerstvé jahody
  • 150 g mascarpone
  • 100 g polutučného (tučného) tvarohu
  • cereálie srdíčka Fruchtbar

Troufám si tvrdit, že cereálie od Lepšího složení už zná téměř každý. Výrobců tam najdete víc, každopádně tady ty FruchtBar v bio kvalitě si u nás našly svoje místo hodně rychle. Díky svému tvaru a barvě je používám i na zdobení dezertů a to hlavně různých pohárů. A protože právě začala jahodová sezona, tak jsme s Violi připravily hned dvě varianty rychlého dezertu ze stejných surovin.

Mimochodem kdyby vás zajímalo složení konkrétně těchto růžovek, tak je to:

kukuřičná krupice 50%, celozrnná ovesná mouka 30%, rýžová mouka 10%, koncentrát hroznové šťávy 5%, koncentrát jahodové šťávy 2%, koncentrát šťávy z řepy 2%, koncentrát jablečné šťávy 1%, vitamín B1

cereálie pro děti

Pochutnejte si na jahodovém dezertu

První variantě říkáme plněné jahody.

Vybereme si větší kousky, omyjeme je a nožem rozřízneme do kříže tak, abychom jahodu ale nenařízli až dolů.

V misce smícháme mascarpone a tvaroh a malou lžičkou nebo plničkou dáme trochu dovnitř jahody.

Ozdobíme cereáliemi a jahodové jednohubky jsou na světě.

plněné jahody

Druhá varianta je klasická “pohárová”. Stačí nakrájet jahody na kousky, přidat do skleničky smíchané mascarpone s tvarohem a ozdobit cereáliemi.

dezert cerálie

Dobrou chuť! 

recept jahody cereálie pro děti

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100