Ingredience
- čerstvé jahody
- 150 g mascarpone
- 100 g polutučného (tučného) tvarohu
- cereálie srdíčka Fruchtbar
Troufám si tvrdit, že cereálie od Lepšího složení už zná téměř každý. Výrobců tam najdete víc, každopádně tady ty FruchtBar v bio kvalitě si u nás našly svoje místo hodně rychle. Díky svému tvaru a barvě je používám i na zdobení dezertů a to hlavně různých pohárů. A protože právě začala jahodová sezona, tak jsme s Violi připravily hned dvě varianty rychlého dezertu ze stejných surovin.
Mimochodem kdyby vás zajímalo složení konkrétně těchto růžovek, tak je to:
kukuřičná krupice 50%, celozrnná ovesná mouka 30%, rýžová mouka 10%, koncentrát hroznové šťávy 5%, koncentrát jahodové šťávy 2%, koncentrát šťávy z řepy 2%, koncentrát jablečné šťávy 1%, vitamín B1
Pochutnejte si na jahodovém dezertu
První variantě říkáme plněné jahody.
Vybereme si větší kousky, omyjeme je a nožem rozřízneme do kříže tak, abychom jahodu ale nenařízli až dolů.
V misce smícháme mascarpone a tvaroh a malou lžičkou nebo plničkou dáme trochu dovnitř jahody.
Ozdobíme cereáliemi a jahodové jednohubky jsou na světě.
Druhá varianta je klasická “pohárová”. Stačí nakrájet jahody na kousky, přidat do skleničky smíchané mascarpone s tvarohem a ozdobit cereáliemi.
Dobrou chuť!
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/43643/virtual/www/domains/receptydetem.cz/wp-content/themes/recipes/single-recipe.php on line 128