Ingredience
- 6 listů kapusty
- 450 g telecího masa (třeba zadního)
- 100 g celozrnného bulguru
- 2 malé cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 žloutek
- olej na vymazání
Postup:
Bulgur uvaříme dle klasického postupu (1:1 v lehce osolené vodě, doměkka). Maso si nameleme, lehce osolíme. Cibuli nakrájíme velmi nadrobno, česnek utřeme nebo prolisujeme a přidáme k masu.
Kapustové listy omyjeme a každý necháme změknout v horké vodě – stačí skutečně jen moment, kdy list změkne (a dá se do něj balit maso) a ihned vytáhneme.
Uvařený bulgur propláchneme studenou vodou, vmícháme k masu a přidáme veškeré zbylé koření. Ochutnáme a případně lehce dosolíme. Nakonec vmícháme žloutek.
Do každého listu nandáme lžící potřebné množství směsi, zabalíme a klademe na plech (lehce vymazaný olejem) těsně vedle sebe. Pokud nám zbude nějaké maso, můžeme si z něj vytvořit karbanátek a dát hi na plech se závitky, lépe pak budeme i kontrolovat upečení masa.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut. Po 20 minutách závitky otočíme, aby nebyly listy spálené.