Kapustový závitek

80%

Porcí

6

Hlasuj

Ingredience

  • 6 listů kapusty
  • 450 g telecího masa (třeba zadního)
  • 100 g celozrnného bulguru
  • 2 malé cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 žloutek
  • olej na vymazání

Postup:

Bulgur uvaříme dle klasického postupu (1:1 v lehce osolené vodě, doměkka). Maso si nameleme, lehce osolíme. Cibuli nakrájíme velmi nadrobno, česnek utřeme nebo prolisujeme a přidáme k masu.

Kapustové listy omyjeme a každý necháme změknout v horké vodě – stačí skutečně jen moment, kdy list změkne (a dá se do něj balit maso) a ihned vytáhneme.

Uvařený bulgur propláchneme studenou vodou, vmícháme k masu a přidáme veškeré zbylé koření. Ochutnáme a případně lehce dosolíme. Nakonec vmícháme žloutek.

Do každého listu nandáme lžící potřebné množství směsi, zabalíme a klademe na plech (lehce vymazaný olejem) těsně vedle sebe. Pokud nám zbude nějaké maso, můžeme si z něj vytvořit karbanátek a dát hi na plech se závitky, lépe pak budeme i kontrolovat upečení masa.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut. Po 20 minutách závitky otočíme, aby nebyly listy spálené.

kapustovy-zavitek-recept

 

 

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
80 0 100
-->