Ingredience
- 200 g špaldové mouky hladce mleté
- 3 lžíce karobu
- 2 kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátu
- 70 ml rostlinného oleje
- 1 avokádo
- 4-5 polévkových lžic medu
- 100 ml rostlinného mléka
- 80-100 g nasekané bílé čokolády
Skutečně čtete správně, další z receptů je na avokádové muffiny. Doma se na to nejdříve také moc netvářili, ale nakonec těch 12 kousků bylo málo 🙂
Avokádo v tomto receptu nahrazuje z velké části tuk a díky jeho téměř neutrální chuti není v muffinech tolik poznat.
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Zralé avokádo si rozkrojíme a pomocí nože vyjmeme pecku. Dužinu vydlabeme lžičkou do mísy. Přidáme olej, med a mléko. Rozmixujeme tyčovým mixérem.
Ve větší míse smícháme mouku, karob a kypřící prášek do pečiva. Přilijeme tekuté ingredience a vařečkou promícháme.
Čokoládu nalámeme nebo nasekáme na kousky, větší část zamícháme přímo do těsta, zbytkem posypeme vrch muffinů.
Těsto nandáme do formy nebo košíčků na muffiny a pečeme zhruba 25-30 minut.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100