Ingredience
- půl hlávky bílého hlávkového zelí
- 3 mrkve
- 1 větší cibule
- 1 malý bílý jogurt
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce cukru krystal
- čerstvě mletá sůl a pepř
Salát Coleslaw zná snad každý. My ho máme doma hodně rádi, ale ne vždy je čas třeba půl hodiny mačkat zelí, aby krásně změklo. Pokud vám tedy nevadí, že bude zelí spíše křupat, můžete zkusit tuto variantu zelného salátu.
Podávat můžete k různým masům nebo jen tak s pečivem na večeři.
Postup:
Zeleninu očistíme a umyjeme. Zelí nakrájíme na menší kousky. Cibuli na co nejmenší kousky. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Vše smícháme.
Smícháme jogurt, olivový olej, cukr a špetku soli a pepře. Zamícháme zálivku se zeleninou a dáme na 30 minut uležet.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
90.909090909091
0
100