Pečené brambory

70%

Porcí

4

Vaření

15 min

Hlasuj

Ingredience

  • 12 brambor
  • 2 cibule
  • 12 plátků slaniny
  • sůl
  • rozmarýn
  • olivový olej

Jedna, dvě, tři, čtyři, pět,
cos to, Janku, cos to sněd?

Brambory pečený,
byly málo maštěný.

To vám každopádně u těchto pečených brambor nehrozí. Symbol podzimu, pečené brambory, ten u nás doma nesmí chybět. Když jsme byly se sestrou ještě malý, tak jsme pekly přímo v ohni. Trocha té nostalgie neuškodí, i když tentokrát jsou z trouby. No a možná i na ten oheň se letos ještě dostane.

Postup:

Brambory důkladně umyjeme, neloupeme. Dáme vařit do lehce osolené vody na 20 minut.

Připravíme si plech s pečícím papírem. Brambory nařízneme, rozložíme na plech, lehce osolíme. Posypeme nakrájenou cibulí na tenké plátky, rozmarýnem a přiložíme plátky slaniny.

Pečeme na 200 °C zhruba 15 minut, poté přidáme na 230 °C a dopečeme dalších zhruba 15-20 minut.

Podáváme například s mlékem nebo kefírem.

 

pecene-brambory-1024x683 jidlo-z-brambor-1024x684 brambory-recept-1024x684 pecene-brambory-recept-1024x683

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
70 0 100
-->