Ingredience
- 12 brambor
- 2 cibule
- 12 plátků slaniny
- sůl
- rozmarýn
- olivový olej
Jedna, dvě, tři, čtyři, pět,
cos to, Janku, cos to sněd?
Brambory pečený,
byly málo maštěný.
To vám každopádně u těchto pečených brambor nehrozí. Symbol podzimu, pečené brambory, ten u nás doma nesmí chybět. Když jsme byly se sestrou ještě malý, tak jsme pekly přímo v ohni. Trocha té nostalgie neuškodí, i když tentokrát jsou z trouby. No a možná i na ten oheň se letos ještě dostane.
Postup:
Brambory důkladně umyjeme, neloupeme. Dáme vařit do lehce osolené vody na 20 minut.
Připravíme si plech s pečícím papírem. Brambory nařízneme, rozložíme na plech, lehce osolíme. Posypeme nakrájenou cibulí na tenké plátky, rozmarýnem a přiložíme plátky slaniny.
Pečeme na 200 °C zhruba 15 minut, poté přidáme na 230 °C a dopečeme dalších zhruba 15-20 minut.
Podáváme například s mlékem nebo kefírem.