Ingredience
- 90 g špaldové mouky hladce mleté
- 30 g třtinového cukru
- 60 g kokosu
- 40 g medu
- 80 g povoleného kokosového oleje
- 100 g ovesných vloček
- 1 žloutek
- špetka soli
- 1 kávová lžička jedlé sody
Kokos a ovesné vločky – kombinace na vánoční cukroví jako stvořená. Navíc když místo másla přidáte kokosový olej, tak jako to dělám já, tak vám bude krásně vonět celá kuchyně.
Příprava není rozhodně vůbec složitá, nechte s klidem pomáhat děti, budou mít radost.
A další výhoda těchto sušenek? Můžete si je udělat klidně i během roku, třeba někdy o víkendu, ne jen během vánočních svátků.
Postup:
Všechny suché ingredience smícháme. Přidáme povolený kokosový olej, med a žlutek. Důkladně promícháme a ještě minutu hněteme ručně. Zabalíme do potravinové fólie nebo sáčku a dáme na 30 minut uležet do lednice.
Po vytažení z lednice necháme 5 minut povolit. Tvaruheme kuličky, ideálně stejně velké. Klademe na plech s pečícím papírem a lehce rozmáčkneme.
Pečeme 8 minut na 180 °C.