Ingredience
- cca 12 ks kuřecích krků
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 1 menší cibule
- 3 kuličky nového koření
- 4 kuličky černého pepře
- petrželová nať
- sůl
- voda
- řeřicha/pažitka/petrželová nať
Polévka je grunt! Tak nějak to kdysi platilo, i když v dnešní době od vaření polévek hodně lidí ustupuje, tak minimálně pro děti bychom si tu práci dát měli. Tady ta kuřecí patří mezi takový základ, který vám navíc nezabere příliš času. My si ji doma vaříme často. V létě dávám při vaření petrželovou nať, v zimě dávám místo klasické soli bylinkovou.
Uvařte si pořádný hrnec polévky
Maso kupujeme kvalitní, i když jde o kuřecí krky (droby). Opláchneme, dáme do hrnce. Přidáme oškrábanou mrkev, petržel a celer. Cibuli oloupeme jen svrchní slupku a lehce ji nakrojíme. Koření si dáme do sítka na koření nebo zavážeme do čisté hadýrky na uzlíček. Lehce osolíme – pokud nemáme nať z petržele, můžeme dát bylinkovou sůl. Zalijeme vodou tak, aby voda byla ještě cca 3 cm nad obsahem hrnce.
Necháme přijít do varu, pak ztrlumíme a necháme vařit (celkem cca 50-60 minut).
Maso z krků si obereme, koření vytáhneme. Mrkev a petržel rozmačkáme vidličkou a vrátíme společně s masem do polévky. Při podávání můžeme posypat řeřichou.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).