Ingredience
- listové těsto
- domácí marmeláda
- 1 vejce
Pokud máte koupené (vždy volte raději chlazené, ne mrazené!) nebo předpřipravené listové těsto, tak Vám tento recept nezabere příliš času. Večer jak děti usnou, můžete upéct a ráno podávat na snídani nebo přibalit jako svačinku klidně i do školy.
Postup:
Listové těsto si rozválíme a pomocí nějaké kulaté formy na pečení (hrnce) si vykrojíme kruh. Kruh nakrájíme jako pizzu na 8 dílů a vždy uprostřed nařízneme (zhruba 1-1,5 cm) – viz. foto.
Ke konci naříznutí dáme lžičku domácí marmelády a srolujeme. Klademe na plech s pečícím papírem.
Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, dokud se šátečky neupečou a krásně nezezlátnou.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100