Pečené kuřecí maso s dýní

50%

Porcí

5-6

Příprava

10 min

Vaření

40 min

Hlasuj

Like 12

Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • 1 kg kuřecích prsíček
  • 2 snítky šalvěje
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • himalájská sůl
  • olivový olej

Tento recept jsem vymýšlela a pekla pro web Prodeti.cz

Dýně jsou v posledních letech jednoznačně jedním z hlavních symbolů podzimu. My jich máme zásobu snad na celou zimu :-)) Takže nepochybuji, že jste nevyzkoušeli minimálně dýňovou polévku. Já pro vás mám jinou úpravu. Dýni smícháme s kuřecím masem, provoníme bylinkami a vše dáme péct do trouby. Už při chystání vás jednoznačně potěší ta barevnost! A při pečení si užijte tu dokonalou vůni bylinek.

Seznamte dýni s kuřecím masem 🙂

Dýni důkladně umyjeme, odlomíme stopku, rozkrojíme a polévkovou lžící vydlabeme dužinu se semínky. Semínka si klidně dáme usušit. Dýni nakrájíme na kostičky a nasypeme na plech. Kuřecí maso nakrájíme na zhruba stejně velké kousky a přidáme k dýni. Vše lehce osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem.

Přidáme čerstvé bylinky, které vše krásně provoní. Jako poslední přikrájíme česnek a vše promícháme.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu zhruba 40 minut. V průběhu pečení alespoň jednou promícháme.

dyne dyne3 pecena-dyne recept-na-hokaido recept-pro-deti-dyne dyne4

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100