Ingredience
- 1 dýně hokaido
- 1 kg kuřecích prsíček
- 2 snítky šalvěje
- 2 snítky tymiánu
- 2 stroužky česneku
- čerstvě mletý pepř
- himalájská sůl
- olivový olej
Tento recept jsem vymýšlela a pekla pro web Prodeti.cz
Dýně jsou v posledních letech jednoznačně jedním z hlavních symbolů podzimu. My jich máme zásobu snad na celou zimu :-)) Takže nepochybuji, že jste nevyzkoušeli minimálně dýňovou polévku. Já pro vás mám jinou úpravu. Dýni smícháme s kuřecím masem, provoníme bylinkami a vše dáme péct do trouby. Už při chystání vás jednoznačně potěší ta barevnost! A při pečení si užijte tu dokonalou vůni bylinek.
Seznamte dýni s kuřecím masem 🙂
Dýni důkladně umyjeme, odlomíme stopku, rozkrojíme a polévkovou lžící vydlabeme dužinu se semínky. Semínka si klidně dáme usušit. Dýni nakrájíme na kostičky a nasypeme na plech. Kuřecí maso nakrájíme na zhruba stejně velké kousky a přidáme k dýni. Vše lehce osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem.
Přidáme čerstvé bylinky, které vše krásně provoní. Jako poslední přikrájíme česnek a vše promícháme.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu zhruba 40 minut. V průběhu pečení alespoň jednou promícháme.