grilované brambory

Grilované brambory

Hlasuj

Tak obyčejné, tak dobré. Zvlášť když máte nové brambory, chvíli před vařením vykopnuté ze země. To je teprve něco.

Brambory si očistíme a umyjeme. U nových brambor necháváme slupku.  Uvaříme v lehce osolené vodě tak, že nebudou úplně měkké. Řekněme, že když je budete kontrolovat, tak je vytáhnete v okamžiku, kdy byste si řekli, že potřebují ještě 5 minut.

Scedíme je a necháme vychladit.

V hrnci rozpustíme 2 lžíce sádla. Do něj přidáme 2 rozdrcené stroužky česneku a “jehličky” ze 4 snítek rozmarýnu.

Brambory napícháme na špíz na střídačku s červenou cibulí, potřeme sádlem s česnekem a rozmarýnem a můžeme grilovat. Když nemáme špíz, tak brambory můžeme dát také do grilovací misky.

Brambory na grilu alespoň dvakrát otočíme, aby byly opečené ze všech stran. Na 180 °C jim stačí na plynovém grilu cca 8-10 minut.

Dobrou chuť. 

P.S. gril máme SPIRIT EPX-325S GBS v rámci barterové spolupráce. 

brambory na grilgrilované bramborybrambory receptgrilováníbrambory z grilu

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100