Archiv článků

Výrobky

Výběr jídelní židličky

V okamžiku, kdy jme plánovali nový dům, věděla jsem, že tam musí být veliká propojená místnost kuchyně, jídelny a obýváku. Kuchyni s jídelnou totiž považuji za pravé srdce domova. Místo, kde se všichni potkávají, povídají a hlavně vychutnávají s láskou uvařené a upečené jídlo. Aby si ho s námi mohla co nejdříve vychutnat i naše… Číst dále…

Multifunkční přístroj Nutribaby+ XL – recenze

Už je to 7 let, co jsem naposledy připravovala první příkrmy. Tehdy jsem to řešila tak, že jsem vše připravovala ve vodní lázni a řeknu vám, ano, samozřejmě to jde a není to žádná katastrofa, ale teď s Rozárkou jsem byla od začátku rozhodnutá, že bych domů chtěla nějakého pomocníka. Čekala mě kupa diskuzí, článků,… Číst dále…

Recenze kuchařky La Buchta

La Buchta – Cesta z jednoho těsta Příběh jednoho základního těsta, které díky několika obměnám vykouzlí řadu lahodných dezertů. Zdá se vám to nereálné? A ono to tak vážně je. Protože jak se dočtete v samotné kuchařce: základem každého pěkného dortu či koláče je těsto. Základem všech těst je mouka, tuk, cukr a vajíčka… Několikapatrové… Číst dále…

Recenze kuchařky Sladké bary

Stáňa Mutlová – Sladké bary, 50 snadných receptů, díky kterým se blýsknete Veřejně přiznávám, že cukrařina jde zatím mimo mě. Ano, sladké recepty doma samozřejmě používám a najdete je i na blogu, ale v naprosté většině jde o klasické koláče a jednoduché recepty. Různé dorty a speciální dezerty jsou pro mě vyšší dívčí. 🙂 Takže si možná… Číst dále…

Recenze kuchařky – Recyklovaná kuchařka

Recyklovaná kuchařka – Jitka Rákosníková Hlavní myšlenka této kuchařky je jasná hned z titulky: nevyhazujte žádné jídlo. Věděli jste například to, že až 40 % vyprodukovaných potravin se nezužitkovává a prostě se vyhodí? A to většinou v domácnostech. Například u nás v ČR na každého z nás připadá ročně až 180 kg vyhozených potravin. Což mi… Číst dále…

Recenze kuchařky – Luštěninová kuchařka

Luštěninová kuchařka – Petr Klíma Přiznám se, že pro mě byl Petr Klíma neznámým autorem, takže jsem si musela trochu načíst, abych věděla, koho si to pouštím do kuchyně. 🙂 Byla jsem příjemně překvapená, že je přímo šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, hodně cestoval, což se odráží v jeho jídlech a před touto luštěninovou napsal… Číst dále…

Recenze kuchařky – Dej tělu šanci

Ono zdravější by se dalo dát do uvozovek, protože je to za mě relativní pojem. Pro každého je pojem “zdravé stravování” něčím jiným a rozhodně se tady nehodlám pouštět do dlouhých debat. 🙂 Každopádně asi většina z nás se shodne na tom, že je to hodně i o samotném myšlení, přístupu k jídlu a hlavně… Číst dále…

Dřevínek – talířky s vůní dřeva

Zhruba rok zpět se rozjel ve velkém trend dřevěných talířků. Myslím si, že jste určitě u nějaké blogerky nebo kamarádky viděli krásný dřevěný talířek ve tvaru zvířátka a na něm nádherně naservírovanou svačinku. Já si tehdy říkala, že mít doma malého špunta, tak neváhám a kupuji ho také, ale pro ty naše dvě odrostlé děti… Číst dále…

Extra silný alobal – pomocník nejen do kuchyně

Alobal. Dá se říct naprosto obyčejná věc, bez které se ale v kuchyni neobejdete. Stejně jako pečící papír a potravinová fólie nesmí chybět v žádné domácnosti. A i tak už se mi několikrát stalo, že nám doma došel a jako naschvál samozřejmě o víkendu. Na vesnici vám pak nezbývá nic jiného, než zkusit sousedy. 🙂… Číst dále…

Letní mód se smaltovaným nádobím

Miluji léto. I když jakmile se teploty přehoupnou přes 30 °C, tak mi to nedělá zrovna dvakrát dobře, tak i přes to je léto úžasné. Zvlášť když máte zahradu a na zahradě spoustu čerstvé zeleniny a ovoce. To totiž pak stačí vzít mísu, otevřít branku a jít si nasbírat dobroty na koláč, oběd i večeři…. Číst dále…