Blog

Čilek – nábytek pro celou rodinu

Kdyby mi někdo pár let zpět řekl, že naprostá většina nábytku u nás doma bude od jednoho výrobce, možná bych mu ani nevěřila. Ale od nákupu dětské postýlky jsme u Čilka (Hezký dětský nábytek) nakoupili hned několikrát a rozhodně toho nelitujeme. Naopak ho chválíme, kudy chodíme, a na naše doporučení tam pořídilo nábytek i hodně našich známých. 

Proč jsme si vybrali právě Čilka? 

  1. Materiály, které jsou kvalitní a vydrží spoustu let. U dětí jsme měli jasnou vizi, že jim nábytek vydrží až do doby, než budou chtít vyletět z hnízda. 
  2. Zaujaly nás technické vychytávky (USB kabelů na posteli, osvětlená šatní skříň, tiché dovírání). 
  3. Když už má nábytek dlouho vydržet, potřebujete najít takový design, který vás a hlavně děti neomrzí za pár měsíců. 
  4. Vzhledem k tomu, že jsme chtěli nakoupit do jednotlivých pokojů ideálně vše ve stejném designu, tak byla nutnost nabídky kolekcí. 

Zpětně kladně hodnotím také to, že si e-shop vše rozváží sám. Takže dbají na to, aby nábytek dorazil v pořádku. A zároveň se můžete těšit na milou komunikaci

Rostoucí postýlka to vše odstartovala

4 roky zpět jsme hledali postýlku pro naši nejmladší. Na Googlu jsem narazila na rostoucí postýlku právě od Čilka a tento koncept mě zaujal. Líbí se mi, když má nábytek šanci vydržet co nejdéle a rostoucí koncept mě zaujal na první dobrou. 

I proto jsem je tehdy oslovila, jestli by měli zájem o spolupráci (za slevu na nákup). Od té doby se pro nás Čilek stal jedničkou a ne, není to jen skrz spolupráci, ale měla jsem hned několik možností zjistit, jak tato firma funguje a že si svých zákazníků váží a snaží se dělat maximum. 

Ale zpět k postýlce. 

Bydlíme v pasivním domě a naším cílem je šetrné bydlení. Nejen co se týče energií, ale také zvolených materiálů a nakupování. I proto jsme vybrali postýlku, která naší dcerce slouží tedy už 4 roky a dalších pár let ještě bude. Nejdříve jako postýlka, přebalovací pult a úložný prostor na krémy, pleny a další nezbytnosti. Teď už v jejím pokojíčku jako samostatná postel s policemi. 

Ve stejném dekoru jsme pak dodatečně ještě dokoupili skříň. Výhledově bude chybět už jen stůl, ale ten má ještě 2 roky čas. I když, letí to, letí…

Info ke kolekci: 

Kolekce Natura Baby se pyšní elegantními zaoblenými tvary a kombinací bílé a dřevěného dekoru. To vše působí čistě. Po otevření skříně pak poskočíte radostí, protože najdete spoustu místa a hlavně praktické dělení polic, což hlavně u menšího oblečení oceníte hned dvakrát. A co vám budu povídat, pro naši mladou slečnu je to aktuálně přímo ráj. Sama už dosáhne na šaty, chystá si oblečení do školky… 

Knihovna je jako jediná z jiné kolekce. Konkrétně Mocha – má stejný dubový dekor a také úchytky. 

Co se týče doplňků, moje vize byla ladit vše do přírodních tónů a mít tam toho méně, ale víte, jak to mají děti. Naše nejmladší má zcela jiný názor. Čím barevnější, tím lepší. Ale pořád převládá harmonie před chaosem a vše dotahuje i velké množství pokojovek. Ty u nás doma totiž nesmí chybět.

Dívčí pokoj, ve kterém vládne bílá 

Naše nejstarší si vybírala nábytek sama. Snažili jsme se společně vytvořit místo, ve kterém se bude cítit bezpečně a šťastně. Díky bílému nábytku, velké tapetě s rostlinným motivem    a spoustě doplňků a světýlek ve stejných odstínech se nám to podařilo.

Postupně si vše dál ladí a různě přesouvá, aby to bylo hlavně podle jejích představ. Takže ji do toho nemluvíme. Z praktického hlediska oceňuji po 4 letech užívání hlavně jeho bezúdržbovost, snadné čištění a u postele jsem ráda, že jsme vybrali kvalitní matraci, na které se dobře spí. 

Info ke kolekci:

Jednoduchost a čistá linie kolekce White skvěle sedí k jakékoli barvě. Zatím vše doplňuje barevná tapeta a doplňky v podobných tónech, ale až to naši nejstarší přestane bavit, stačí změnit tapetu nebo přemalovat zdi, pár doplňků a nový pokoj je na světě. Na skříň jsme dodatečně dolepili zrcadlo, jinak vše zůstává původní a i tady musím říct, že zpětně to byla skvělá volba. 

 

Nábytek do chlapeckého pokoje

Syn si vybral kolekci Trio, která svými odstíny a provedením do chlapeckého pokoje vyloženě pasuje! Všechny kusy nábytku v sobě skloubí moderní design a funkční prvky, což náš mladý sportovec oceňuje a věřím, že i za pár let tomu bude stejně. Po třech letech užívání můžu říct, že vše drží jak má. A to dostává pokoj zabrat.

Info ke kolekci:

Skříň z kolekce studentského nábytku Trio úplně s klidem spolkne jako nic všechno domácí a sportovní oblečení. Ve větší části má syn oblečení do školy, ve spodní vysouvací části ponožky a spodní prádlo. Na tyči mají místo ramínka na košile a sváteční oblečení, vrchní část pak slouží k uložení ložního prádla.

Nechybí ani odvětrávání a jako u všech našich skříní kvalitní kování.

Studentský stůl má velkou pracovní plochu, spoustu úložného prostoru, snadno se čistí a co je hlavní, je bytelný! Takto v základu zatím stačí, ale v nabídce Čilka najdete ještě stylový nástavec, který na sobě má kapsář, tabule na křídy, posuvné osvětlení a USB vstupy.

U stolu má syn ještě knihovnu, která má jak otevřené police, tak i zavřené. Ideální kombinace na knížky a spoustu her. 

I u postele se návrháři vyřádili. Ladí ke zbytku nábytku, má pevné kovové nohy, čalouněnou opěrku u hlavy, perforovaný deskový rošt na kovovém rámu a vychytávky v podobě skryté poličky například na knížky, kapsář na drobnosti a dva USB vstupy. K posteli jsme vybrali matraci s bambusovým vláknem, pružinovým jádrem a PUR pěnou. Je hypoalergenní a pohodlná! 

Takovou třešničkou je praktický noční stolek. Má v sobě totiž schovaný taburet, na kterým se dá pohodlně sedět. A opět nechybí úložný prostor.

Suma sumárum e-shop Hezký dětský nábytek doporučujeme všemi deseti a vlastně klidně i prsty na nohou. Protože ať už se bavíme o kvalitě, materiálu, vybavenosti ale také podpoře ze strany prodejce a jejich přístupu k řešení všech objednávek, tak tady vedle nešlápnete.

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...