zemlovka-jahody

Jahodová žemlovka

100%

Porcí

6

Příprava

15 min

Vaření

25 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1 velké balení toastového chleba
  • 250 ml mléka
  • 250 g tvarohu
  • 4 vejce
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosu
  • jahody
  • tuk a kokos na vymazání a vysypání plechu

Žemlovka, tradiční jídlo, které nám dělala už naše babička, mamka a teď jsem na řadě já. Přiznám se, že jsem nebyla zrovna její největší příznivec, ale postupně ji přicházím na chuť a dětem také chutná. Vzhledem k tomu, že momentálně je dostatek jahod, zkusila jsem jinou verzi, než tu klasickou jablečnou a výsledek mě mile překvapil.

Postup:

Do mléka vyklepneme žloutky a přidáme 1 lžíci medu, rozmícháme. V této směsi namočíme postupně toastový chléb.

Formu nebo plech na pečení si vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Naskládáme první vrstvu namočeného toastového chleba a poklademe ji umytými a nakrájenými jahodami.

Smícháme tvaroh, 2 lžíce medu a kokos a rovnoměrně rozvrstvíme na jahody. Následuje další vrstva namočeného toastového chleba a opět nakrájené jahody. Jahody zakapeme ještě 1 lžící medu.

Vyšleháme tuhý sníh z bílků a rozetřeme jej po jahodách. Přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby rozehřáté na 200°C. Zhruba po 20-25 minutách sundáme alobal a necháme dopéct tak, aby sníh pěkně zhnědl.

zemlovka-recept

zemlovka-jahody

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 1

Napiš komentář

-->