Ingredience
- 10 velkých jablek
- 5 hrušek
- 10 lístků meduňky
- půlka vanilkového lusku
- voda
Další z řady zimních nápojů je tento ryze lokální. Jablka a hrušky k zimě patří a doma je buď máte uskladněny od podzimu nebo jsou lehce k sehnání.
Postup:
Jablka a hrušky umyjeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme na pekáč, přidáme lístky meduňky a půl vanilkového lusku (dřeň vyškrábeme nožem a i samotný lusk přidáme k ovoci).
Promícháme, nalijeme půl hrnku vody a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme zhruba hodiny, průběžně promícháváme.
Při podávání vždy zalijeme horkou vodou, necháme vyluhovat a můžeme podávat. Ovoce samo sebou můžeme po vypití sníst.
Toto množství jsme vypili během víkendu, ideální je po upečení ovoce přendat do zavařovací sklenice.
Dejte vědět svým přátelům...
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/43643/virtual/www/domains/receptydetem.cz/wp-content/themes/recipes/single-recipe.php on line 128
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/43643/virtual/www/domains/receptydetem.cz/wp-content/themes/recipes/single-recipe.php on line 128
0
0
100
0