Vinná klobása s hořčicí a celerem

100%

Porcí

2

Hlasuj

Ingredience

  • 350 g vinné klobásy
  • 1 menší celer
  • 1 cibule
  • 2 kávové lžičky hořčice se zeleným pepřem
  • špetka čerstvě mletá sůl
  • pár kapek slunečnicového oleje
  • rozmarýn

To máte tak. Měla jsem na ni chuť asi 3 týdny. Chodila jsem kolem řeznictví a říkala si, že jednou to musí přijít. A taky že přišlo 🙂 Chuť na vinnou klobásu byla tak silná, že přemohla i moji občasnou sklerózu, co že jsem to ještě chtěla koupit. A bylo to. Teď jen jak si ji připravit. Chtěla jsem ji hned. Takže na večeři. K tomu už se mi ale nechtělo vařit brambory a jen tak s pečivem by to byla nuda.

Jako první mi brnkla do očí hořčice se zeleným pepřem, která se ke klobásce hodí jako žádná jiná. Co ale k tomu? Zachránil mě celer. Možná se krapet leknete a přísní masožravci se rovnou oklepou, ale vážně je to dobrý nápad. No a i když jde o vinnou klobásu, my si k tomu doma otevřeli pivo :-)) Co vám budu povídat, parádní večeře to byla :-))

Vinná klobása je mimochodem skutečná lahůdka. Jde o tradiční českou uzeninu, kterou si lidé často pletou s bavorskou bílou klobáskou. Ta naše se vyrábí z vepřového masa a po namletí se přidávají namočené rohlíky v mléce, bílé víno (jak nečekané :-)), muškátový květ, sůl a citronová kůra. Téměř výhradně je seženete ve stočené podobě, jen občas jako klasickou klobásu. Nejčastěji se hřeje na našich talířích během Vánoc, ale podle mě je hřích si ji nedopřát i během roku.

Jak si upéct vinnou klobásu? S hořčicí a celerem!

Okrájíme celer, umyjeme ho a nakrájíme na menší kostky. Stejně tak nakrájíme i cibuli, smícháme v pekáčku a jen lehce osolíme a pokapeme olejem.

Vinnou klobásku stočíme, propíchneme špejlí, aby nám to krásně drželo a položíme do pekáče. Potřeme hořčicí (1 lžíce na jednoho šneka) a přidáme rozmarýn.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 °C po dobu 10 minut, pak klobásku otočíme a necháme péct dalších 15 minut.

Podávat můžeme navíc s pečivem, pokud nám nestačí čistě celer s cibulí 🙂

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu) – přihlášením dáváte souhlas s odběrem novinek z blogu Recepty dětem.

Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracovávám konkrétně za účelem zasílání newsletterů -novinek z blogu. Stisknutím tlačítka "Registrovat se" dáváte automaticky souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje.

Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.

vinna-klobasa-recept recept-s-horcici pecena_vinna-klobasa recept-na-veceri recept-vinna-klobasa recepty vinna-klobasa-jak-pripravit vinna-klobasa-v-troube zimni-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100