Ingredience
- 500 g dýně hokaido
- 2 menší mrkve
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- plátek másla
- 1 kávová lžička kari
- 1 l zeleninového vývaru
- čerstvě mletá sůl
- čerstvě mletý pepř
- pár kapek citronové šťávy
- dýňová semínka
Dýně hokaido se u nás těší veliké oblibě. Ono se není moc čemu divit. Je univerzální, její chuť je jemná a děti by se po polévce z ní utloukly. Receptů na dýňovou polévku je nesčetně, tak vám přidám i jeden z těch našich a budu ráda, když ochutnáte.
Jak si uvařit polévku z dýně hokaido
Dýni nejdříve důkladně umyjeme a očistíme. Rozkrojíme, vydlabeme vlákna a semínka a dužinu nakrájíme na malé kousky. Mrkev umyjeme také, případně oškrábeme a rovněž nakrájíme na kousky. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a jen lehce ji osmahneme. Přisypeme pokrájenou dýni a mrkev a znovu krátce orestujeme. Až jako poslední přidáme prolisovaný česnek a lžičku kari. Zalijeme vývarem, jen lehce osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni doměkka.
Dýně se bude vařit zhruba 35-45 minut. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem a ochutnáme. Přidáme pár kapek citronové šťávy, promícháme a při podávání můžeme doplnit dýňovými semínky.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
50
0
100