zitny-kolac-s-hruskami

Žitný koláč s hruškami a rozinkami

40%

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 350 g celozrnné žitné mouky hladce mleté
  • 4 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky pravé vanilky
  • špetka soli
  • 300 g hrušek
  • 75 g rozinek
  • 90 ml slunečnicového oleje
  • 70 ml javorového sirupu
  • olej a mouka na vymazání a vysypání formy

Postup:

V míse smícháme veškeré suché ingredience a přidáme hrušky i rozinky. Nalijeme olej a sirup a důkladně promícháme. Formu vymažeme a vysypeme, rozvrstvíme do ní těsto (pokud se více lepí, můžeme jej roztáhnout prsty).

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut – vyzkoušíme zapíchnutím špejle.

Necháme zcela vychladnout a podáváme.

Pozn. díky celozrnné mouce je koláč nižší

zitny-kolac-s-hruskami dezert-bez-cukru

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
40 0 100 5
-->