domaci-bageta

Domácí bageta

78%

Porcí

4

Vaření

25 min

Hlasuj

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g žitné celozrnné jemně mleté
  • 2 kávové lžičky sušeného droždí
  • 2 kávové lžičky medu
  • 2 kávové lžičky soli
  • 380 ml vody
  • mouka na pomoučení

Téměř žádná práce a přitom tak dobrý výsledek.

Tyto bagety doma peču skutečně často. Letos jsem je upekla i na narozeninovou oslavu pro Violku k zelenině, masovým kuličkám a špízům. Skvěle se hodí třeba i k pomazánkám a celkově je využijete jako každé jiné pečivo.

Postup:

Do velké mísy dáme sůl s moukou.

V kastrůlku lehce ohřejeme vodu, přidáme med, rozmícháme a trošku vody odlijeme bokem do menší misky, kde rozmícháme droždí, které následně necháme pár minut vzejít.

Do mísy k mouce přidáme kvásek i zbytek vody a vařečkou důkladně mícháme – netrvá to dlouho, těsto bude lepkavější, ale to vůbec nevadí. Lehce pomoučíme vrch a dáme na hodinu a půl kynout.

Troubu si předehřejeme na 230 °C.

Těsto si rozdělíme nožem na požadovaný počet baget (ideálně 3-4 kusy) a lehce je vytvarujeme, není potřeba ani žádné válení.

Necháme 5 minut stát, pokapeme osolenou vodou, pomoučíme hladkou moukou a nožem uděláme pár ostrých zářezů.

Pečeme zhruba 20 – 25 minut.

domaci-bageta

bagety-domaci

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
77.777777777778 0 100 9

Sice vypadá jinak než na obrázku ale to vůbec nevadí, povedla se 😀

(alá Babica – nemáte slunečnicový olej, použijte olivový, máte zbytek špaldové mouky tak dejte na půlku špaldovou a půlku žitnou, nemáte kakao, dejte granko :D)

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1400688_10201187223387606_353746845_o.jpg

  • Hana Andersen 3 roky dříve

    Bagetky byly uuuuuzasne! moc nam chutnaly :) dekuji za jednoduchy a rychly recept!

  • Napiš komentář

    -->