Ingredience
- 4 filety z pstruha
- pár kapek citronové šťávy
- 200 g mraženého hrášku
- 200 g mražené kukuřice
- máslo
- sůl
- rohlík/toasty
Ryby jsou zdravé, to ví snad každý z nás. Přesto v našem jídelníčku tak časté nejsou. Přitom je to veliká škoda, protože jsou navíc i velmi chutné. Tento recept si můžete připravit kdykoliv během roku, ale bude se vám hodit i ke štědrovečernímu stolu, pokud někdo z rodiny nemá rád klasického kapra s bramborovým salátem.
Postup:
Rybí filety mají velikou výhodu v tom, že s nimi není téměř žádná práce. Necháme na něm kůži a lehce osolíme.
Rozehřejeme si pánev, rozpustíme plátek másla a vložíme filety stranou, na které je kůže. Necháme opéct a otočíme na druhou stranu. Filety bývají tenké, tak hlídáme, aby se nespálily. Jakmile jsou hotové, lehce zakápneme pár kapkami citronu a vyndáme z pánve.
Jako přílohu můžeme použít vařenou kukuřici a hrášek – mražené dáme do lehce osolené vody s kouskem másla a uvaříme. Plus já přidala navíc i opečené nakrájené rohlíky – opekla jsem přímo na pánvi, kde jsem dělala filety.