recept na sádlovky

Sádlovky

80%

Příprava

10 min

Vaření

12 min

Hlasuj

Ingredience

  • 180 g hladké mouky
  • 150 g sádla
  • 100 g cukru moučka
  • 60 g karobu (případně kakaa)
  • rybízová marmeláda (višňová, brusinková, mangová...)
  • mandle

Tradiční sádlové cukroví zná snad každý. Receptů na ně najdete nespočet. Já osobně jsem ho začala péct s karobem a marmeládu mažu až po upečení. U manžela maminka a babička zase pekly tak, že marmeládu dávaly do důlků ještě před pečením. Obě varianty jsou fajn. U té mojí počítejte s tím, že upečené a namazané sádlovky pak musíte vyskládat buď všechny vedle sebe, nebo je proložit alobalem.

Uvedené množství těsta vyjde na 1 klasický plech.

Cukroví našich babiček

Z mouky, sádla, cukru a karobu vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme do druhého dne odpočinout v chladnu.

Druhý den těsto propracujeme a tvarujeme z něj malé kuličky, které skládáme na plech s pečícím papírem. S tím nám rozhodně mohou pomoc i děti. Do středu kuličky si uděláme vždy malý důlek.

Pečeme v předem vyhřáté troubě (horní a spodní ohřev) na 160 °C po dobu zhruba 10-12 minut.

Upečené sádlovky necháme zcela vychladnout, a pak je naplníme marmeládou a mandlí.

Skladujeme v dobře uzavíratelné nádobě.

Tip: pro malé děti (do cca 3 let) raději mandli vynecháme, aby jim nezaskočila. 

pečené sádlovky sádlovky s marmeládourecept sádlovkyjak upéct sádlovkytěsto na sádlovkysádlovkyvánoční cukroví rychlé vánoční cukrovícukroví s kakaem

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
80 0 100