rybizova-bublanina

Rybízová bublanina

100%

Porcí

8

Vaření

25 min

Hlasuj

Ingredience

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g žitné celozrnné hladce mleté mouky
  • 90 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 50 ml slunečnicovéh oleje
  • 80 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g červeného rybízu
  • kokos na vysypání formy
  • máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na závěrečné posypání

Léto a teplejší počasí je jako dělané na letní ovocné bublaniny. Tento recept s klidem můžete použít i s jiným ovocem – jahody, maliny, ostružiny nebo klidně i meruňky se skvěle hodí.

Jak si připravit bublaninu s rybízem

Troubu rozehřejeme na 200 °C.

Ve velké míse smícháme veškeré ingredience do hladkého těsta.

Rybíz důkladně obereme a opereme ve vodě. Formu vymažeme plátkem másla, vysypeme kokosem a nalijeme veškeré těsto, na které rovnoměrně nasypeme všechen rybíz.

Dáme péct na 25 minut do rozehřáté trouby.

Po vytažení necháme zcela vychladit a posypeme moučkovým cukrem.

rybizova-bublanina rybizova-bublanina2

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 2
-->