Risotto se zeleným chřestem

100%

Hlasuj

Ingredience:

250 g zeleného chřestu, 350 g rýže na risotto, 500 ml vývaru (horký – masový nebo zeleninový), 30 g másla, 1 cibule, sůl

Případně na posypání tvrdý sýr – parmezán nebo grana padano

Postup:

Odkrojíme tvrdou část chřestu, omyjeme ho a nakrájíme na menší kousky. Vaříme v lehce osolené vodě, dokud není měkký.

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nepropláchnutou rýži, kterou necháme osmažit (zhruba 5 minut) – občas mícháme, aby se rýže nespálila. Postupně přiléváme horký vývar, mícháme a čekáme, až jej rýže všechen nasaje. Rýže by měla být měkká zhruba po 20 minutách.

Přimícháme hotový chřest, případně lehce dosolíme.

Nakonec můžeme lehce posypat strouhaným tvrdým sýrem.

risotto-s-chrestem

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->