Ingredience:
250 g zeleného chřestu, 350 g rýže na risotto, 500 ml vývaru (horký – masový nebo zeleninový), 30 g másla, 1 cibule, sůl
Případně na posypání tvrdý sýr – parmezán nebo grana padano
Postup:
Odkrojíme tvrdou část chřestu, omyjeme ho a nakrájíme na menší kousky. Vaříme v lehce osolené vodě, dokud není měkký.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nepropláchnutou rýži, kterou necháme osmažit (zhruba 5 minut) – občas mícháme, aby se rýže nespálila. Postupně přiléváme horký vývar, mícháme a čekáme, až jej rýže všechen nasaje. Rýže by měla být měkká zhruba po 20 minutách.
Přimícháme hotový chřest, případně lehce dosolíme.
Nakonec můžeme lehce posypat strouhaným tvrdým sýrem.
Dejte vědět svým přátelům...
0
100
0