perníkové lívance

Perníkové lívance

100%

Příprava

5 min

Vaření

12 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku špaldové mouky hladce mleté
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 čajová lžička perníkového koření
  • 2 rovné polévkové lžíce třtinového cukru
  • 2 celá vejce
  • 1 hrnek mléka
  • špetka soli
  • ghí na smažení

Violka by mohla jíst lívance na snídani, svačinu, oběd i večeři. Doslova je miluje a stejně tak je má rád i zbytek rodiny. Takže se není čemu divit, že mi loni donesl Ježíšek pořádný litinový lívanečník. 😀 A já se teď můžu pouštět do všemožných pokusů a tvoření nových a nových příchutí. Tuto perníkovou jsem dělala už dvakrát a teď ji můžete ochutnat i vy. :-)

Připravte si nadýchané lívanečky s vůní perníkového koření

V míse si smícháme metličkou mléko a vejce. Přidáme špetku soli, cukr a opět promícháme. Pak postupně přisypeme obě mouky a kypřící prášek. Metličkou šleháme tak dlouho, dokud není těsto pěkně hladké. Jako poslední přidáme perníkové koření, které těsto hezky provoní.

Rozpálíme lívanečník (případně pánev), rozpustíme ghí a můžeme smažit vždy z obou stran.

Tip:

Jestli vás perníkové aroma baví, klidně dejte do těsta rovnou 2 lžičky koření. :-)

Co na dozdobení a dochucení?

Můžete si je dát samotné, nebo přidat tvaroh, jogurt i zakysanou smetanu. A na přikusování doporučuji čerstvé švestky.

Milujete lívance? Vyzkoušejte například i tyto kynuté lívanečky.

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte :-) Nic vám pak neuteče.

lívance pro dětirychlé lívancelívanečkyrecept na lívancerecept na lívanečkyjednoduché lívance recept-na-livancelívance s tvarohem

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 1