kvetak-recept

Květákové bochánky

67%

Porcí

4

Příprava

15 min

Vaření

20 min

Hlasuj

Like 10

Ingredience

  • 1 středně veliký květák
  • 1 větší hrst ovesných vloček
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli
  • hrst strouhanky
  • pažitka/řeřicha

Květákové bochánky jsou skvělou obměnou v přípravě květáku. Vzhledem k tomu, že jsou dopékané v troubě, nikoliv smažené na oleji, tak jsou lehké.

Postup:

Uvedeno na 12 bochánků.

Květák si rozebereme na růžičky, odstraníme košťál, omyjeme, lehce osolíme a dáme vařit. Jakmile bude květák uvařený doměkka, rozmačkáme ho. Ovesné vločky si spaříme vroucí vodou (stačí nechat ve vodě 2 minuty) a přidáme je společně se strouhankou a rozetřeným česnekem ke květáku. Nakonec přimícháme trochu nasekané pažitky/řeřichy a vše řádně promícháme. Utvoříme karbanátky a položíme na plech s pečícím papírem.

Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C po dobu 8-10 minut.

Můžeme si udělat dresing z bílého jogurtu a nakrájené jarní cibulky.

kvetakovy-bochanek-recept

kvetak-recept recept-deti

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
66.666666666667 0 100 15
-->