Ingredience
- 3 vejce
- 180 g třtinového cukru
- 200 ml slunečnicového oleje
- 200 ml mléka
- 320 g špaldové mouky hladce mleté
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 3 lžíce karobu
- 4 banány rozříznuté napůl
- tuk a mouka (vymazání plechu)
- 250 ml mléka
- 1/2 vanilkového pudinkového prášku
- 2 lžíce třtinového cukru
- 250 g tvarohu v kostce
- 2 kelímky zakysané smetany
- 1-2 sáčky vanilkového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g čokolády na vaření
Návštěva, která Vám doveze upečený dort? To je přesně moje skvělá kamarádka Zuzka 🙂 Abych Vás neochutila alespoň o recept, poprosila jsem ji, aby mi ho poslala a tady je.
Poznámka – můžete použít sezónní ovoce, například jahody, maliny..
Postup:
Připravte si krém. Z 250 ml mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte pudink. Nechte vychladnout a smíchejte s tvarohem, zakysanou smetanou a nastrouhanou čokoládou. (Suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se pudink v krému zdrcne!) Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
Na korpus šlehejte žloutky s cukrem a olejem doběla. Potom přidejte mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto přelijte do vymazaného a vysypaného plechu (cca 38 x 28cm). Pečte 20 minut při 200°C.
Upečený korpus uvnitř vydlabejte tak, aby zbývalo centimetrové dno i okraje. Vnitřek poklaďte banány, potřete krémem a zasypte rozdrobeným vydlabaným těstem. Chlaďte přes noc. Podávejte nakrájené.