Jablečný krambl

82%

Porcí

5

Příprava

10 min

Vaření

25 min

Hlasuj

Like 18

Ingredience

  • 5 jablek (1 na 1 porci)
  • 2 zarovnané polévkové lžíce medu
  • 2 kávové lžičky skořice mletá
  • plátek (cca 20 g) másla
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g pohankových vloček
  • 80 g polohrubé mouky
  • 120 g másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 zarovnaná polévková lžíce domácího vanilkového cukru
  • lístky meduňky

Žádné těsto – jen ovoce a drobenka, moje vylepšená drobenka. Dezert, který jsme si doma zamilovali a naše návštěvy také. Ovoce se dá měnit podle sezóny a drobenka dle toho, jaké máte doma vločky.

Upečte si chutný krambl z jablek ♥

Rozehřejeme troubu na 200 °C.

Jablka umyjeme a vykrojíme jádřince. Nakrájíme na větší kostičky. Na másle je osmahneme, zasypeme skořicí a jakmile trochu změknou, přidáme i med (pokud máme meduňky dostatek, můžeme přidat pár lístků i přímo do jablek). Promícháme a naplníme do zapékacích misek (pokud nemáme malé zapékací misky, můžeme použít jednu větší).

Smícháme vločky, mouku, máslo a cukry a rukama propracujeme na drobenku. Musí se nám vytvořit malé hrudky.

Zasypeme jablka. Dáme péct do trouby zhruba na 25 minut.

Podáváme ještě teplé (ne horké). Můžeme přidat domácí šlehačku/jogurt a lístky meduňky/máty.

 

Tip: u nás máme rádi dostatek drobenky, takže jí dělám trochu více.

Udělejte si kramblu více, druhý den ráno dejte na 5 minut ohřát do trouby, přidejte bílý jogurt a máte chutnou snídani.

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).

Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracovávám konkrétně za účelem zasílání newsletterů -novinek z blogu. Stisknutím tlačítka "Registrovat se" dáváte automaticky souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje.

jablka-recept recept-deti-jablecny krambl-jablecny krambl-recept krambl jablecny-krambl dezert-peceny-krambl krambl-postup

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
81.818181818182 0 100
-->