Ingredience
- 5 jablek (1 na 1 porci)
- 2 zarovnané polévkové lžíce medu
- 2 kávové lžičky skořice mletá
- plátek (cca 20 g) másla
- 100 g ovesných vloček
- 100 g pohankových vloček
- 80 g polohrubé mouky
- 120 g másla
- 80 g třtinového cukru
- 1 zarovnaná polévková lžíce domácího vanilkového cukru
- lístky meduňky
Žádné těsto – jen ovoce a drobenka, moje vylepšená drobenka. Dezert, který jsme si doma zamilovali a naše návštěvy také. Ovoce se dá měnit podle sezóny a drobenka dle toho, jaké máte doma vločky.
Upečte si chutný krambl z jablek ♥
Rozehřejeme troubu na 200 °C.
Jablka umyjeme a vykrojíme jádřince. Nakrájíme na větší kostičky. Na másle je osmahneme, zasypeme skořicí a jakmile trochu změknou, přidáme i med (pokud máme meduňky dostatek, můžeme přidat pár lístků i přímo do jablek). Promícháme a naplníme do zapékacích misek (pokud nemáme malé zapékací misky, můžeme použít jednu větší).
Smícháme vločky, mouku, máslo a cukry a rukama propracujeme na drobenku. Musí se nám vytvořit malé hrudky.
Zasypeme jablka. Dáme péct do trouby zhruba na 25 minut.
Podáváme ještě teplé (ne horké). Můžeme přidat domácí šlehačku/jogurt a lístky meduňky/máty.
Tip: u nás máme rádi dostatek drobenky, takže jí dělám trochu více.
Udělejte si kramblu více, druhý den ráno dejte na 5 minut ohřát do trouby, přidejte bílý jogurt a máte chutnou snídani.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).