domaci-rybizova-marmelada

Domácí marmeláda z černého rybízu

36%

Hlasuj

Ingredience

  • 1 kg černého rybízu
  • 700 kg cukru krupice
  • pár lístků meduňka

Postup:

Rybíz důkladně obereme od lístků a stopek, umyjeme ve studené vodě. Rozmixujeme v mixéru a dáme do hrnce společně s cukrem (meduňkou).

Vzhledem k tomu, že rybíz obsahuje velké množství pektinu, nejsou nutné želírovací prostředky. Necháme vařit 1 hodinu, občas promícháme. Nižší obsah cukru než u marmelády z červeného je dán sladkostí černého rybízu.

Během vaření si nachystáme sklenice. Pokud používáme starší, tak je důkladně umyjeme a očistíme, aby se marmeláda nekazila.

Ještě horkou marmeládu naplníme do sklenic, důkladně zatáhneme víčkem a otočíme dnem vzhůru na 24 hodin.

domaci-rybizova-marmelada

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
36.363636363636 0 100 11
-->