recept na beránka zajíčka

Celozrnný beránek (zajíc) s kokosem

93%

Příprava

15 min

Vaření

50 min

Hlasuj

Like 26

Ingredience

  • 200 g špaldové mouky hladce mletá
  • 50 g kokosu
  • 4 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • 2 zarovnané lžíce medu
  • 1/2 bio vanilkového cukru
  • kůra z 1 citronu
  • 180 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 50 ml oleje
  • na vymazání formy: olej a kokos

Tento recept jsem pekla poprvé už v roce 2014. Podle toho ta fotka beránka i vypadá. 🙂 A tak jsem se letos rozhodla, že ho přefotím a využila jsem na to novou formu zajíčka. Ta je tedy menší, takže jsem připravila stejnou dávku, část dala do formy a ze zbytku jsem dětem připravila ke snídani muffiny.

Upečte si velikonočního beránka nebo zajíčka

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukry, medem a kůrou z citronu. Přilijeme mléko a lehce vmícháme mouku, kokos a prášek do pečiva.

Ušleháme si tuhý sníh (nejlépe se šlehá ve vysoké nádobě s přidáním skutečně malé špetky soli). Vetřeme olej a sníh do těsta.

Těsto vlijeme do (důkladně!) vymazané a vysypané formy, přiklopíme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C zhruba 50 minut – ke konci pečení můžeme kontrolovat pomocí špejle, zda není těsto už upečené.

Beránka z formy vyklápíme za tepla (může nám pomoci vlhká utěrka). Po vychladnutí můžeme zdobit – např. hřebíček jako oči, uvázat mašličku kolem krku a lehce posypat moučkovým cukrem.

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.

velikonoční receptrecept Velikonocevelikonoční zajíčekvelikonoční zajíčekrecept na velikonoce

celozrnny-beranek

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
92.857142857143 0 100
-->