spenatova-pizza

Celozrnná pizza se špenátem

Hlasuj

Ingredience

  • 450 ml vlažné vody
  • 720 g celozrnné pšeničné mouky (jemně mleté)
  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžičky soli
  • 1,5 lžičky sušeného droždí

Ingredience uvedeny na 2 plechy.

Postup těsto:

Navážíme si mouku, přidáme sůl, olivový olej, sušené droždí a nakonec i vlažnou vodu. Vše důkladně promícháme a necháme 30 minut kynout na teplém místě.

Ingredience ostatní:

500 g špenátu (nejlépe čerstvý listový), 4 vejce, olivový olej, sůl, kukuřice, česnek

Postup:

Během kynutí si připravíme špenát. Ideální je čerstvý listový, který stačí důkladně omýt a natrhat na menší kousky, které necháme povadnout 2 minuty na lžíci olivového oleje na pánvi.

V hrnku si smícháme olivový olej a prolisovaný česnek (záleží, jak moc ho máte rádi) – bude se tím potírat pizza.

Po 30 minutách si roztáhneme prsty těsto na vymazaný plech (pokud do trouby nedáte dva plechy zároveň, natáhněte těsto na druhý plech až před pečením, jinak se Vám pizza příliš vyfoukne).

Potřeme směsí olivového oleje s česnekem. Naklademe špenát, na každou půlku rozklepneme 1 vejce, lehce jej posolíme a posypeme pizzu kukuřicí.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 25 minut.

spenatova-pizza

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->