Ingredience
- 700-1000 g srnčí kotlety
- 2 lžíce sádla
- tymián
- šalvěj
- čerstvě mletá sůl a pepř
- voda
Srnčí maso a zvěřina celkově se mi hodí ke konci léta a hlavně podzimu a zimě. Je veliká škoda, že spousta lidí zvěřinu odsuzuje ještě před tím, než ji ochutná. Přitom je to velmi zdravé a chutné maso.
Toto pečené maso jsem doplnila o čočkový salát s červenou řepou – recept naleznete také na webu, ale můžete zvolit třeba brambory.
Postup:
Maso si odblaníme, necháváme co nejvíce v celku. Osolíme a přidáme bylinky – 30 minut necháme v lednici.
Rozpálíme sádlo na pekáči, dáme zatáhnout maso ze všech stran (vytáhneme z lednice 10 min před tím, aby maso nebylo tak studené) a podlijeme lehce vodou.
Dáme péct do trouby na 200 °C, dokud není maso krásně propečené – záleží na velikosti a tloušťce. V průběhu pečení maso hlídáme, alespoň jednou otočíme a případně podléváme, aby se maso nevysušilo.