Pečené srnčí maso

80%

Porcí

6

Příprava

10 min

Vaření

1 h 30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 700-1000 g srnčí kotlety
  • 2 lžíce sádla
  • tymián
  • šalvěj
  • čerstvě mletá sůl a pepř
  • voda

Srnčí maso a zvěřina celkově se mi hodí ke konci léta a hlavně podzimu a zimě. Je veliká škoda, že spousta lidí zvěřinu odsuzuje ještě před tím, než ji ochutná. Přitom je to velmi zdravé a chutné maso.

Toto pečené maso jsem doplnila o čočkový salát s červenou řepou – recept naleznete také na webu, ale můžete zvolit třeba brambory.

Postup:

Maso si odblaníme, necháváme co nejvíce v celku. Osolíme a přidáme bylinky – 30 minut necháme v lednici.

Rozpálíme sádlo na pekáči, dáme zatáhnout maso ze všech stran (vytáhneme z lednice 10 min před tím, aby maso nebylo tak studené) a podlijeme lehce vodou.

Dáme péct do trouby na 200 °C, dokud není maso krásně propečené – záleží na velikosti a tloušťce. V průběhu pečení maso hlídáme, alespoň jednou otočíme a případně podléváme, aby se maso nevysušilo.

srnci-recept srnci-zverina-recept pecene-zverina

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
80 0 100
-->