Ingredience
- 200 g čočky
- 1-2 červené řepy
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce křemžské hořčice
- lístky šalvěje
- sůl a pepř
Přiznávám, sama jsem se poprvé na tuto kombinaci dívala podezřele. Čočka a řepa? Každopádně zálivka, která se přidává k čočce vše ozvláštní natolik, že výsledná chuť je více než příjemná.
Tento salát můžete podávat buď jako večeři nebo jako přílohu k pečeným masům.
Postup:
Čočku uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Stejně tak uvaříme okrájenou řepu nakrájenou na tenké plátky.
Zálivku si připřavíme smícháním olivového oleje, hořčice, špetky soli a pepře (ideálně čerstvě napleté).
Čočku i řepu necháme lehce vychladnout. K čočce přidáme zálivku, promícháme, přisypeme nakrájené/natrhané lístky šalvěje (opatrně, je hodně výrazná) a přidáme plátky červené řepy.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100