Ingredience
- 150 g kvalitní tmavé čokolády (ideálně s vysokým % kakaové hmoty)
- 200 g čerstvého tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1,5 lžíce medu
Postup:
Mátová drť:
2 velké hrsti mátových listů, šťáva z 1 citronu, 3 lžíce krystalového cukru
Lesní ovoce:
borůvky, maliny..
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme ji zchladnout. Mezitím si ušleháme smetanu a v další misce vařečkou utřeme tvaroh s medem.
Vzniklé krémy smícháme velmi zlehka s čokoládou, naplníme do hrnečků nebo misek a dáme chladit na 30 minut do lednice.
Zatímco se chladí pěna, připravíme si mátovou drť tak, že v hmoždíři rozdrtíme mátové listy, šťávu z citronu a cukr. Ovoce si omyjeme.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100