Archiv článků

Banánový chlebíček podle Patrika

U nás v SHEANu máme takový jeden moc hezký zvyk. Každý, kdo má narozeniny, tak pro své kolegy připraví narozeninovou snídani. Už jsme ochutnali spoustu dobrot, procestovali kus světa a zároveň se tak můžeme navzájem inspirovat. Tento měsíc slavil také Patrik. Kolega, který řeší export do zahraničí a všechny překvapil luxusním banánovým chlebíčkem. Naprosto bez… Číst dále…

Vláčný kakaový koláč se švestkami

Mám obrovské štěstí, že u nás doma nejsem jediná, kdo na to peče. 🙂 Pečení baví i mého manžela – a k tomu má vždy po boku naši nejmladší pomocnici. 💛 Díky nim tak vznikl tento koláč s vůní pozdního léta, o který se s vámi s radostí dělíme. A věřím, že vám bude chutnat… Číst dále…

Sardinková pomazánka

Jako první uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme. Sardinky v míse i s olejem rozmačkáme vidličkou. Stejně tak rozmačkáme vejce a společně promícháme. Přidáme zbývající ingredience, jen lehce osolíme a opepříme a můžeme podávat. Nám doma chutná nejvíc s čerstvým chlebem. Dobrou chuť!

Těstovinový salát na cesty

Tahle červená vřetena od Green Apotheke nejsou jen krásně barevné, ale taky bez lepku, bez vajec a s jemnou zeleninovou chutí díky sušené červené řepě. Základem je ale kukuřičná mouka. Nic jiného kromě ní a červené řepy v těstovinách nenajdete. Výhoda tady těch těstovin z kukuřičné mouky je rozhodně i to, že se jen tak… Číst dále…

Borůvkové muffiny s křupavou drobenkou

Jak na nadýchané borůvkové muffiny se skvělou drobenkou Hodinu před samotným pečením si všechny suroviny na těsto odvážíme a vyndáme na linku. Možná se to zdá jako zbytečný krok, ale věřte mi – stejná teplota všech ingrediencí je klíčová pro dokonalé těsto. Díky tomu se nesrazí a muffiny budou krásně nadýchané. Příprava formy a drobenkyFormu na… Číst dále…

Mrkvový krém

Mrkev, brambory, česnek i petrželovou nať jsem utrhla těsně před tím, než jsem šla vařit. Všechno vonělo LÉTEM! ♥ A i na talíři to pak bylo poznat. Tohle vaření miluju. Nic složitého, ale když máte dobré ingredience, stojí to za to. Uvařte si jemný krém z mrkve a brambor Jako první si očistíme mrkev a… Číst dále…

Perníčkové crinkles

Letos (2024) jsem díky pracovním povinnostem měla i milou příležitost připravit a ochutnat nové druhy vánočního cukroví. Konkrétně jsem pro českou firmu Bagmaster fotila a točila recepty do jejich vánočního kalendáře, který najdete na jejich instagramovém profilu. Perníčkové crinkles u nás doma měly úspěch, takže jsem se rozhodla, že vám recept přidám i sem na… Číst dále…

Polévka z pečených batátů a paprik

Krémová polévka, která zahřeje a ještě skvěle chutná? No jasně! Krémové polévky miluju všeobecně, ale na podzim a v zimě dvakrát tolik. Navíc se mi líbí, že se do nich dá “schovat” téměř vše, takže i když dětem nechutná třeba nějaký ten druh zeleniny, tady to ani nepoznají. A co že přišlo na řadu tentokrát?… Číst dále…

Lívance s ovesnými vločkami a řeckým jogurtem

Lívance doma milujeme! Jsou jako stvořené pro pomalé víkendové vstávání a snídani ale zároveň také skvělou volbou pro svačiny do školy i na výlety. Miluju na nich, že do těsta dokážu dostat všechny možné ingredience. Ať už je to banán, který je potřeba spotřebovat, nastrouhané jablko, uvařená a rozmixovaná dýně… nebo v tomto případě mleté… Číst dále…

Houbová omáčka

Dneska se podíváme na recept, který si zamilují všichni fanoušci hub. A dost možná i ti, kteří receptům s hříbky moc neholdují, protože tato jemná houbová omáčka aspiruje na recept letošního podzimu. Připravila jsem ho v rámci dlouhodobé spolupráce s Bzeneckým octem. A při této příležitosti vám prozradím i to, proč se vlastně ocet do… Číst dále…