Zeleninový boršč

100%

Porcí

6

Hlasuj

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1/2 většího celeru
  • 2 zelené papriky
  • 1 kedlubna
  • 1 červená řepa (zhruba velikost grepu)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • mletá sladká paprika
  • 3 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 150 g pasírovaných rajčat
  • 0,7 l vody

Postup:

Veškerou zeleninu očistíme a umyjeme, nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji restujeme mrkev, petržel, celer a kedlubnu – zhruba 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme špetku drceného kmínu, bobkové listy a nové koření, promícháme a přidáme nakrájenou papriku. Necháme 5 minut restovat, lehce posypeme mletou paprikou a zalijeme vodou. Necháme chvíli vařit. Jakmile začíná zelenina měknout, přidáme červenou řepu a opět přikryjeme.

Mezitím co se zelenina vaří, na kapce oleje osmažíme cibulku a přidáme rajčata.

Jakmile je zelenina měkká, přidáme propasírovaný česnek a cibulku s rajčaty, necháme ještě 5 minut provařit.

borsc

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->