Telecí pečeně na bylinkách

Hlasuj

Ingredience

  • 800 g telecího plecka
  • hrubozrnná sůl
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • 400 ml telecího vývaru
  • Olej nebo sádlo

Postup:

Maso si odblaníme, pokud je to třeba. Lehce posypeme hrubozrnnou solí a bylinkami. Na rozpáleném pekáči s olejem nebo sádlem maso restujeme krátce ze všech stran, tak aby se zatáhlo a drželo při pečení šťávu.

Podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. V průběhu pečení podléváme a alespoň jednou maso otočíme. Doba pečení bude záležet na tloušťce masa, ale bude to trvat zhruba 1 hodinu.

Po vytažení z trouby necháme 5 minut stát, pak teprve krájíme.

Podáváme například s vařeným bramborem a chřestovým krémem.

teleci-pecene teleci-pecene-2

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->