koprivovy-spenat (2)

“Špenát” z kopřiv

Porcí

5

Příprava

10 min

Vaření

10 min

Hlasuj

Ingredience

  • 600-700 g mladých kopřiv
  • 1 velká cibule
  • 3 vejce
  • 1 plátek másla
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • voda

Teď na jaře je kopřiv spousta. Musíte si dát jen pozor na to, kde je sbíráte. Rozhodně se vyhněte mezím okolo silnice a nebo na okraji u pole, které mohou být práškované.

Postup:

Z kopřiv použijeme pouze listy nebo mladé vršky, opláchneme je studenou vodou a v hrnci spaříme horkou vodou (necháme 2 minuty, poté scedíme). Na rozehřátém másle osmahneme cibulku nakrájenou na malé kostičky. Přidáme spařené kopřivy, lehce osolíme a prolisujeme česnek. Promícháme, a dáme si kopřivy lehce bokem. Na volnou část rozklepneme vejce a promícháme s kopřivami.

Necháme ještě ze 2 minuty povařit a můžeme podávat například s vařeným bramborem.

 

koprivovy-spenat

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->