zelenina-losos-pecena-recept

Pečený losos se zeleninou

100%

Porcí

3

Příprava

10 min

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 400 g lososa (filet)
  • 1/2 salátové okurky
  • 150 g polníčku
  • 150 g cherry rajčátek
  • 6 ks ředkviček
  • 3 jarní cibulky
  • 2 snítky tymiánu
  • čerstvě mletá sůl a pepř
  • olivový olej

Lososa doma milujeme, obzvláště Violka, ta by se ho ujedla. Naposledy jsem ho zkusila upéct společně se zeleninou v pečícím papíru a myslím, že jinak ho už doma dělat nebudu. Tak krásně šťavnaté a plné chuti, naprostá dokonalost. Zelenina se dá obměnit dle toho, co je momentálně k dispozici nebo co máte rádi.

Losos

Je zdrojem dobře stravitelných bílkovin, nenasycených mastných kyselin omega 3, vitaminů skupiny B a D a dále minerálů jako selen, draslík a další. O příznivém vlivu lososa a celkově ryb na naše zdraví není třeba žádných debat, takže hurá do obchodu pro něj.

Zdravá večeře nebo oběd – upečte si lososa

Rozehřejeme si troubu na 180 °C.

Očistíme si zeleninu, umyjeme ji a nakrájíme. Okurku na tenké půlměsíčky, jarní cibulku na kousíčky, a cherry rajčátka a ředkvičky na půlky nebo čtvrtky. Lístky polníčku můžeme nechat jak jsou. Dáme na pekáček vyložený pečícím papírem (pečící papír připravíme větší tak, aby s ním šlo celý pekáč i přikrýt).

Filet lososa nakrájíme na menší kousky, zhruba 3-4 cm dlouhé. Zkontrolujeme, zda nezůstala žádná kost, případně ji vytáhneme pinzetou. Rozmístíme na zeleninu. Přidáme Tymián a vše lehce osolíme a opepříme. Zakapeme olivovým olejem.

Přikryjeme pečícím papírem a dáme péct, dokud nebude maso krásně růžové a upečené.

losos-zelenina losos-recept-trouba obed-deti-zdrave zelenina-losos-pecena-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 3