Pečené žampiony

75%

Porcí

3

Příprava

15 min

Vaření

25 min

Hlasuj

Ingredience

  • 400 g žampionů (menších)
  • 250 g cherry rajčat
  • 3 cibule
  • 180 g slaniny
  • 70 g + na vymazání pekáče másla
  • petrželová nať
  • olivový olej
  • čerstvě mletá sůl a pepř

Dostala jsem nový pekáč, takže to chtělo jej co nejdříve vyzkoušet. Měla jsem zálusk na pečené kuře, ale nesehnala jsem kvalitní (vodňanské a podobné kusy nekupujeme). Náhradním plánem byly pečené žampiony. Já osobně jim nikdy extra neholdovala, ale přítel houby miluje, a tak je potřeba dělat radost, no ne? 🙂 Každopádně musím podotknout, že tato moje příprava žampionům skutečně padne a chutnalo i mně.

Postup:

Na rozehřáté pánvi si rozpustíme máslo, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile lehce zezlátne, přidáme slaninu a po ní také nakrájená cherry rajčata.

Mezi tím, co se bude smažit cibule, slanina a rajčata, můžeme si očistit žampiony – uřízneme nožičku a oloupeme.

Troubu si rozehřejeme na 180 °C, pekáč vymažeme máslem, rozvrstvíme směs z pánve a naskládáme žampiony. Vše lehce osolíme a opepříme – míříme hlavně na žampiony, směs je slaná již od slaniny. Žampiony lehce zakapeme olivovým olejem, přidáme natrhanou petrželovou nať a dáme péct.

Zhruba po 15 minutách otočíme a necháme dopéct. Celkem pečeme zhruba 25 minut.

Podáváme například s opečenou bagetou.

zampiony-recept zampiony-houby-recept recept-houby-zampiony vecere-recept-houby

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
75 0 100