Grilovaný hermelín s bylinkami

50%

Porcí

3

Příprava

5 min

Hlasuj

Ingredience

  • 3 hermelíny
  • olivový olej
  • citronový pepř
  • šalvěj (1 lístek na 1 hermelín)
  • rozmarýn
  • tymián
  • 3 menší cukety
  • čerstvě mletá sůl

Recept spíše pro dospělé (pro děti jde naložit přírodní sýr s bylinkami), kteří milují grilování. Letní pohodička na zahradě nebo dovolené si grilování jednou za čas vyloženě vyžaduje. Já osobně si kolikrát dám hermelín mnohem radši než kus masa. K tomu tentokrát grilovaná cuketa, výborná foccacia a brusinky přímo dovezené od taťky ze Švédska. Lahoda!

Myslím si, že na jednu porci postačí jeden hermelín, ale už se nám i stalo, že někteří zvládli během večera hermelíny tři :-))

Jak si připravit grilovaný hermelín (případně camembert)

Na dostatečně veliký kus alobalu (doporučuji ten pevnější) kapneme olivový olej, dáme bylinky, lehce opepříme a položíme hermelín, který opět zakapeme olejem, přidáme bylinky a opět můžeme lehce opepřit.

Důkladně zabalíme a dáme do lednice nebo na chladné místo.

Grilujeme z obou stran. Pokud máte rádi, když se hermelín po rozkrojení lehce rozteče, pak musí být pěkně nafouknutý.

Cukety důkladně umyjeme, nakrájíme na kolečka, lehce osolíme a případně opepříme. Grilujeme zároveň s hermelínem.

nakladana_hermelin grilovani_hermelin_bylinky grilovana_cuketa hermelin_na_grilu brusinky_grilovani grilovany_hermelin_recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100