Archiv článků

Výrobky

Skladování potravin chytře a stylově

*článek vznikl ve spolupráci s eshopem Bonami Dokončení nového domu jsem brala ve spoustě ohledů jako jednu velikou příležitost. Začít od začátku a ještě o fous lépe, než tomu bylo doposud. Vzhledem k tomu, že jsme si postavili pasivní dům, žijeme na vesnici a celkově je nám blízký šetrný způsob života, tak mám na rok… Číst dále…

La Chinata – olivový ráj

Olivový olej. Sám o sobě i jako základní přísada pro další produkty. Gurmánské a kosmetické perly přímo ze Španělska. Rádi se necháváte hýčkat a poznáváte nové chutě? Dopřáváte si poctivé suroviny? Tak to se vám budou následující řádky líbit. La Chinata – prémiová španělská značka s tradicí od roku 1932 I když si možná říkáte, co… Číst dále…

Adventní kalendář s úkoly pro děti

Poslední roky klasickým čokoládovým kalendářům odzvonilo. Což je dobře, protože naprostá většina z nich obsahuje něco, co má k poctivé čokoládě hodně daleko. Když si zadáte na Googlu, Pinterestu, Instagramu… adventní kalendář, vyjede vám spoustu netradičních nápadů, jak ho uchopit. Já pro vás mám letos tip na “úkolový kalendář”, který můžete pojmout podle svých zvyklostí… Číst dále…

Jaké koření mít doma

Koření. Kouzelná přísada, která i když jí není příliš, vykouzlí z obyčejného jídla něco lahodného. Jednou ho stačí špetka, jindy musíte přidat. Které druhy se vyplatí mít doma ve spíži a v kuchyni? A k čemu se hodí? Sepsala jsem pro vás moje nejoblíbenější a přidala ještě i několik tipů k jeho skladování. Zároveň budu… Číst dále…

Výběr jídelní židličky

V okamžiku, kdy jme plánovali nový dům, věděla jsem, že tam musí být veliká propojená místnost kuchyně, jídelny a obýváku. Kuchyni s jídelnou totiž považuji za pravé srdce domova. Místo, kde se všichni potkávají, povídají a hlavně vychutnávají s láskou uvařené a upečené jídlo. Aby si ho s námi mohla co nejdříve vychutnat i naše… Číst dále…

Multifunkční přístroj Nutribaby+ XL – recenze

Už je to 7 let, co jsem naposledy připravovala první příkrmy. Tehdy jsem to řešila tak, že jsem vše připravovala ve vodní lázni a řeknu vám, ano, samozřejmě to jde a není to žádná katastrofa, ale teď s Rozárkou jsem byla od začátku rozhodnutá, že bych domů chtěla nějakého pomocníka. Čekala mě kupa diskuzí, článků,… Číst dále…

Recenze kuchařky La Buchta

La Buchta – Cesta z jednoho těsta Příběh jednoho základního těsta, které díky několika obměnám vykouzlí řadu lahodných dezertů. Zdá se vám to nereálné? A ono to tak vážně je. Protože jak se dočtete v samotné kuchařce: základem každého pěkného dortu či koláče je těsto. Základem všech těst je mouka, tuk, cukr a vajíčka… Několikapatrové… Číst dále…

Recenze kuchařky Sladké bary

Stáňa Mutlová – Sladké bary, 50 snadných receptů, díky kterým se blýsknete Veřejně přiznávám, že cukrařina jde zatím mimo mě. Ano, sladké recepty doma samozřejmě používám a najdete je i na blogu, ale v naprosté většině jde o klasické koláče a jednoduché recepty. Různé dorty a speciální dezerty jsou pro mě vyšší dívčí. Takže si možná říkáte,… Číst dále…

Recenze kuchařky – Recyklovaná kuchařka

Recyklovaná kuchařka – Jitka Rákosníková Hlavní myšlenka této kuchařky je jasná hned z titulky: nevyhazujte žádné jídlo. Věděli jste například to, že až 40 % vyprodukovaných potravin se nezužitkovává a prostě se vyhodí? A to většinou v domácnostech. Například u nás v ČR na každého z nás připadá ročně až 180 kg vyhozených potravin. Což mi… Číst dále…

Recenze kuchařky – Luštěninová kuchařka

Luštěninová kuchařka – Petr Klíma Přiznám se, že pro mě byl Petr Klíma neznámým autorem, takže jsem si musela trochu načíst, abych věděla, koho si to pouštím do kuchyně. Byla jsem příjemně překvapená, že je přímo šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, hodně cestoval, což se odráží v jeho jídlech a před touto luštěninovou napsal už… Číst dále…