Blog

Dětské čaje

Ohřát si vodu, zalít čaj, užívat si tu vůni a těšit se na to, až si vychutnáte svůj oblíbený čaj. 

Jestli milujete dobré a kvalitní čaje jako já, tak mi jistě dáte za pravdu, že kolikrát to není jen o uhašení žízně. Často je to i o tom všem kolem. Takový malý čajový rituál, který si můžete vychutnat ráno u snídaně, během dne po procházce, nebo večer po náročném dnu.

To stejné se snažím ukázat i našim dětem.

Že je dobré se někdy i zastavit a vychutnat si obyčejně neobyčejné okamžiky.

bio čaj pro dětičaj pro dítě

I proto tento článek bude krapet jiný. Nebudu tu na vás chrlit moudra ohledně dělení čajů od prvního týdne, měsíce, půl roku a roku… Jen naťuknu, že u prvních čajů se opakují většinou ty stejné suroviny: fenykl, anýz, kmín, meduňka, mateřídouška, heřmánek, jahodníkové listy. Pro starší děti už přibývá třeba šípek, verbena, chrpa, růže, ibišek, máta a další dobroty. Já osobně v tomto důvěřuji SONNENTORU. Jejich čaje kupujeme a částečně i dostáváme dlouhodobě. Stejně tak když kupuji nějaký čaj pro moje kamarádky, rodinu a jejich děti, tak sáhnu právě po těch jejich. Takže když už někdo neví, jaký čaj pro děti vybrat, mrkněte přímo do kategorie dětské čaje a máte to vyřešené.

Navíc letos SONNENTOR přinesl nádhernou novinku. Celou řadu Raráškových dobrot: čaje, sirup , kakao i mlsky. Jak už to u nich bývá zvykem, těšit se můžete na krásné provedení a něco navíc v podobě krátkého povídání.

sonnentor čaje pro děti cajesonnentor-sirupsirup-pro-detisonnentor sirupsonnentor-rarasci

Když se vrátím k našemu čajovému rituálu… Tím, že nás je doma 5, tak když jdeme vařit čaj, kolikrát si říkám, že by se hodil velký hrnec jako v S tebou mě baví svět. Jen tedy by se v něm nemusel nikdo koupat. 🙂 Ale v naprosté většině mají všichni chuť na něco jiného. Jirka a Violi milují hlavně ovocné čaje, plus rakytník a lípu. Rozárka vypije všechno. Ať už je to voda, bylinkový nebo ovocný čaj, v hrníčku nic nezůstane. A my s manželem to střídáme podle aktuálních chutí a potřeb (například když na nás něco leze). Ale vedou bylinkové čaje.

Rozárka aktivně pomáhá. Vytahuje sáčky, podává čaje. Už si pamatuje, který kdo pije, takže hlásí dopředu táta, máma, Via, Jía. Občas je tak aktivní, že máme v jednu chvíli na lince víc čajových sáčků, než potřebujeme. :-))

čaje pro dětibio čaj pro dětibio čaje

Čaj ke snídani i před spaním

Ať je léto, nebo zima, s čaji je ti vždycky prima. :-)) Takže ano, u nás se čaje pijí po celý rok. V létě většinou jen ke snídani a před spaním. V zimě téměř nonstop. Ranní ptáče a Na kutě jsme si natolik oblíbili, že je pijeme i my dospěláci. Konkrétně večerní směs je plná bylinek, které nádherně voní a před spaním vás uklidní a připraví na klidnou noc. To vše díky meduňce, mateřídoušce, ostružiní, černému bezu a dalším pomocníkům.

Naopak ranní směs je více “šťavnatá” a na prvním místě v ní najdete kdouli, šípek a ibišek.

Čaje na žížu jsou v bylinkovém i ovocném podání a jak už název napovídá, zaženou žízeň a osvěží. A to jak teplé, tak i studené.

Ve výčtu SONNENTORáckých novinek nesmí chybět ještě Usmrkánek a Klidné bříško. Usmrkánek má v sobě sílu máty, černého bezu, heřmánku, fenyklu, tymiánu a šalvěje, takže je přímo předurčený k léčení nejen rýmičky! Klidné bříško oproti klasickým bylinkám hlavně fenykl, anýz a kmín.

usmrkánek sonnentor

Každopádně vám přeji, abyste si čaje vychutnávali hlavně ve zdraví a v příjemné atmosféře se svými blízkými! A budu ráda i za vaše povídání o čajových rituálech.

ranní ptáčebio čajna kutěsonnentor čaje

Raráškovo kakao – můj závěrečný nečajový tip

Kakaový prášek a jemný třtinový cukr – to jsou jediné ingredience, které toto kakao obsahuje. Stačí 1-2 lžičky, ohřáté mléko a můžete si na něm pochutnat i vy doma.

3W2B3584 raráškovo kakao 3W2B3580

Kategorie

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...