Ingredience
- 1 cibule
- 1 tenký plátek másla
- kapka olivového oleje
- 200 g rajčat
- 80g uvařené rýže
- špetka soli
- oregano/bazalka
- vývar na zalití
- třtinový cukr
Rajská polévka – já osobně jsem si k ní musela najít cestu postupně, ale od té doby, co jsem si vypilovala recept, tak bych ji mohla jíst každý týden. Děti mají raději sladší verzi, tak jsem zvolila kompromis.
Během sezony rajčat použijte rozhodně čerstvá rajčata, polévka je pak skutečně výborná. Přes zimu a na jaře volte kvalitní pasírovaná rajčata.
Postup:
Na olivovém oleji a másle osmahneme cibulku, přidáme nakrájená rajčata, která jsme si spařili horkou vodou a oloupali slupku. Zalijeme vývarem. Přidáme bylinky. Sůl dáváme dle slanosti vývaru, raději opatrně. Povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
V druhém hrnci si uvaříme rýži doměkka a přidáme ji následně k polévce. Lze dosladit třtinovým cukrem.
Tip: přes zimu použijte stejné množství rajčatového pyré. Jaké zvolit? Zde výsledky dTestu z roku 2015:
Mezi pyré se „nejrajčatovějšími“ ukázala být zahuštěná pyré Seliko, ah Basic Tomato Paste z Alberta a Otma. To získalo mezi hodnocenými pyré nejlepší celkovou známku. Z nezahuštěných pyré obsahovalo nejvíce rajčat pyré z Globusu Passierte Tomaten.